Zeeduivel

Moeders mooiste is het niet, maar de zeeduivel doet zijn naam wel eer aan. Met zijn lelijke kop heeft hij een bijzonder monsterlijk uiterlijk. De laatste jaren is de zeeduivel tot de meest gewaardeerde vissoorten gaan behoren.

zeeduivel   107011-1_Zeeduivel-heel-2-4-kg-zonder-kop

Zeeduivel wordt ook wel staartvis of lotte genoemd en is één van de lelijkste vissoorten. Maar dat is van de smaak niet te zeggen, die is namelijk verfijnd met een neutrale smaakbelevenis. De zeeduivel is een vis die zelfs vishaters kan bekoren. De kleur van de filet is roomwit met een oranje-achtige gloed, het is glanzend, stevig en zoet van smaak.

Voor de bereiding van zeeduivel moet het sterke vlies dat om het visvlees zit, verwijderd worden. Veelal word alleen het staartstuk gegeten, maar ook voor de wangetjes zijn een delicatesse. De zeeduivel kent vele verschillende bereidingswijzen zo kan deze worden gestoomd, gestoofd, gebakken en gegrild.

 

 

 

 

 

Menu