Zeeduivel

Moeders mooiste is de zeeduivel niet, de vis die ook wel staartvis of lotte wordt genoemd. De zeeduivel komt vaak zeer verspreid voor in de Noord-Atlantische Oceaan bij Noorwegen en IJsland tot de Middellandse Zee en de Afrikaanse kust. Deze vis zwemt het liefst in diepere wateren.

De zeeduivel is een vis die niet goed kan zwemmen. Daarom heeft hij een aparte manier om aan eten te komen. Ze vangen hun prooi met een soort angel, geïntegreerd in de rugvin. Aan deze angel zit een soort pluim die dient als aas. Hij is als het ware aan het hengelen. Zodra hij beet heeft zuigt hij met zijn enorme kaken zijn prooi naar binnen.

zeeduivel

Vandaag als ‘Fresh Fish of the Day’ Zeeduivel

De smaak van de zeeduivel is namelijk verfijnd met een neutrale smaakbelevenis. De kleur van de filet is roomwit met een oranje-achtige gloed, het is glanzend, stevig en zoet van smaak.

Voor de bereiding van zeeduivel moet het sterke vlies dat om het visvlees zit, verwijderd worden. Van de kop kunt u heerlijke soep trekken en ook de wangetjes mogen niet vergeten worden.

Verder kan de zeeduivel worden gestoomd, gestoofd, gebakken en gegrild worden.

 

Menu