Vangst van de dag

Roodbaars is in de laatste jaren een belangrijke consumptievis en tegenwoordig het hele jaar door verkrijgbaar. Jonge roodbaars leeft in fjorden, baaien en algemeen in de kustzone. De volwassen dieren gaan verder de zee in, tussen 100-1.000 meter diepte, waar ze in groepjes bij elkaar leven. Ze voeden zich met diepzeegarnalen en haring.

De roodbaars heeft fantastische bereidingseigenschappen. Ook aantrekkelijk is de roodbaars als hele vis op te dienen omdat dit er erg decoratief uitziet. Tevens is de roodbaars ook goed te portioneren en behoudt hij zijn vorm en structuur.

Als ‘Fresh Fish of the Day’ vandaag de Roodbaarsfilet.

Wanneer men de hele vis koopt moet men hem eerst ontschubben en dat is een lastig werkje. De stekels op de kop en de rug van het beest zijn bovendien gevaarlijk scherp dus ook dat is oppassen geblazen, daarom biedt Fish Xl de roodbaars in filet aan.

Het vlees van de roodbaars heeft een lichte crème kleur wat maakt dat mensen deze vis graag eten. Ook een voordeel van deze vis is dat hij snel gaar is. De roodbaars heeft een fijne smaak en stevig vlees. Er zijn vele bereidingen mogelijk zoals o.a. bakken, stomen en grillen.

 

108011-1_Roodbaarsfilet met vel 120 gram +     108011-2_Roodbaarsfilet met vel 120 gram +

 

WEETJE:

Roodbaars is goed voor de gezondheid omdat het een vette vis is met de juiste vetten. Het eten van de roodbaars levert levertraan met veel vitamine A. Bij een bord met roodbaars wordt 5 procent aan gezond vet naar binnen gewerkt en 22 procent aan eiwit.

 

Menu