Tarbot

Tarbot is een luxe platvis die hoog op het lijstje staat in de gastronomie. De tarbot behoort dan ook tot een van de meest smaakvolste platvissen die voorkomt, een ware delicatesse.

De tarbot leeft voornamelijk van andere vissen en heeft dan ook een grote, sterke bek met spitse tanden. De tarbot is variabel van kleur en past zich aan de kleur van de bodem aan: meestal zandkleurig tot bruin met veel donkere vlekken en stippen.

106022-1_Tarbot heel 500-1 kg  106022-2_Tarbot heel 500-1 kg

Vaak wordt de tarbot vergeleken met griet. De tarbot heeft in tegenstelling tot de griet een stevige structuur. Qua uiterlijk word de tarbot en griet nogal eens verward, tarbot is ronder van vorm en heeft op de donkere zijde duidelijk voelbare beenknobbels. De donkere huid van de tarbot kunt u dan ook niet consumeren.

De ‘Fresh Fish of the Day’ is Tarbot

De smaak van tarbot is erg goed en het vlees is grof van structuur, stevig en wit van kleur. Omdat het visvlees van de tarbot stevig is, leent deze vis zich prima voor veel verschillende bereidingswijzen. Zo kan tarbot onder andere worden gestoofd, gebakken en gegrild.

Menu