Scholfilet

 

Schol is een van de belangrijkste vissoorten voor de Nederlandse visserij. Deze vis leent zich voor jong en oud, maar de kleintjes onder ons vinden het een heerlijke vis.

Dus met andere woorden het is een zeer gewilde consumptievis: aantrekkelijk geprijsd, gemakkelijk te bereiden, bijzonder smaakvol en niet vet.  Of het nu gaat om bakken, stoven of in de oven, deze vis leent zich goed voor vele bereidingen.

 Bereidingstip voor gebakken schol met Italiaanse tomatensaus

Pel en snipper de ui en de teen knoflook. Halveer de kerstomaatjes. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook zachtjes aan. Roer de pesto erdoor en bak de tomaatjes 4-6 minuten zachtjes mee. Roer op een bord de bloem met zout, peper en paprikapoeder door elkaar. Wentel de scholfilets erdoor. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de scholfilets in 4-6 minuten bruin en gaar, keer ze halverwege. Leg de scholfilets op vier borden en schep de tomatensaus erbij.

Ingrediëntencsm_R305_Gebakken_schol_Italiaanse_tomatensaus_a864f62aad

 

 

 

Menu