Schol

De schol is waarschijnlijk één van de bekendste vissoorten van de Noordzee. De schol is een platte vis die tot de familie van de scholachtige wordt gerekend.

De ogen van de schol bevinden zich aan de rechterkant en aan de linkerkant is hij wit. Aan de rechterkant heeft de schol een grijsbruine kleur met oranje vlekjes.

De schol komt vooral voor in de Atlantische oceaan, Noordzee, Oostzee en in het westelijke gedeelte van de Middellandse zee.

106015-1_Schol heel nr. II

‘Vandaag als ‘Fresh Fish of the Day’ de Schol

Omdat de schol een platvis is en op de bodem leeft, kan de smaak van de schol per bodemsoort nogal verschillen.

Het is een magere vissoort met een vrij neutrale smaak. Het visvlees van de schol is stevig, mals en heeft een uitstekende smaak. Kleine schollen worden vaak panklaar verkocht, van de grote schollen koopt men meestal filets.

Filets zijn het lekkerst wanneer ze gepaneerd en gefrituurd worden.

De hele schol kan het beste gebakken of gegrild worden.

Menu