Roodbaarsfilet

Zoals de naam al zegt, is de roodbaars een roodroze zoutwater vis die voorkomt in de koude wateren van Canada, Groenland, IJsland, tot aan Noorwegen. Deze vis wordt ook wel de schorpioen vis genoemd, dit komt vanwege zijn scherpe, giftige stekels op zijn rug.

108012-1_Roodbaarsfilet met vel 300 gram +   108011-2_Roodbaarsfilet met vel 120 gram +

 

Als ‘Fresh Fish of the Day’ vandaag de Roodbaarsfilet

De roodbaars is de laatste tijd een erg populaire consumptievis geworden dit komt doordat
het een matige vette vis is die zich voor vele bereidingswijzen leent, hij is goed te portioneren en behoudt zijn vorm en structuur.

Het vlees van de roodbaars is stevig van structuur maar fijn en zoet van smaak. Het vlees heeft een lichte crème kleur wat maakt dat mensen deze vis graag eten. Ook een voordeel van deze vis is dat hij snel gaar is en te vergelijken is met de kabeljauw.

 

 

Menu