Rode poon

Onze eigen Noordzee is tal van vissoorten rijk, maar toch zijn er veel vissen die door maar weinig mensen worden gegeten. De rode poon is een visje die qua smaak niet onderdoet, maar door veel mensen wordt vergeten. Oftewel: het vergeten visje! Zonde, want de rode poon is een echte smaakmaker.

109009-3_Rode poon heel IIl

Deze maand zetten we de rode poon in de spotlight.
Rode poon heeft wit visvlees wat redelijk stevig van structuur is en heeft een zoetig, fijne smaak. De poon is dan ook een veelzijdig visje, men kan deze op verschillende wijzen bereiden en is uitermate geschikt om te roken, stomen, bakken en grillen.

Weet u nog een lekker gerecht met rode poon? Deel deze dan voor 17 februari met ons! En maak kans op een GRATIS kist rode poon met onze winactie: de maand van het vergeten visje.
Iedere maand kiezen we een andere “vergeten vis”, waarvan we het lekkerste recept in onze nieuwsbrief delen. Onder alle mensen die een gerecht insturen, verloten we aan het einde van de maand een GRATIS kist met rode poon en vermelding van uw bedrijf in onze nieuwsbrief.

Daarnaast dragen we met deze actie samen bij aan het behoud van een volle Noordzee, ook voor de volgende generatie!

Menu