Proef Yerseke op de Mosseldag

Beleef het echte Yerseke.

Zaterdag 15 augustus is er weer de jaarlijks traditionele Mosseldag in Yerseke. Het beloofd weer een grootse en gezellige dag te worden! Deze dag is dé mogelijkheid om de sfeer van Yerseke en de smaak van de zee te proeven.

mosselwereld

Het belangrijkste deze dag is daarbij de liefde voor de zee en het lekkers dat hieruit komt. Dit jaar is er gekozen voor een nieuw variabel ‘paviljoen concept’. Om te zien hoe de mossel uiteindelijk op uw bord terecht komt is deze heuse Mosselwereld gecreëerd. Bij dit evenement word het leven van de mossel gepresenteerd. De verschillende stadia van de mosselteelt en verwerking word gepresenteerd in een 5-tal themapaviljoens, van de kweek, verzaaien, opvissen, verhandelen, verwateren,
vervoer tot en met de consumptie.

Een jarenlange, zeer gewaardeerde traditie is het GRATIS meevaren op de kotters uit de omvangrijke vissersvloot van Yerseke.  Vissers stellen deze dag hun boten beschikbaar voor iedereen die mee wil aan boord van een mosselkotter. De route die de kotters tijdens deze vlootshouw afleggen over de Oosterschelde is ca. 10 mijl.

mosselvloot  mosseldag

Traditiegetrouw is deze dag ook een gezellige braderie met meer dan 450 kraampjes en een totale lengte van meer dan 3 km. U kunt zowel typisch Yersekese producten als andere Zeeuwse streekproducten en lekkernijen kopen.

Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om tegen een gereduceerde prijs gekookte mosselen te eten op het havenplateau. Naast deze activiteiten is er ook kermis, de feesttent, taptoe en  vuurwerk ter afsluiting!

KORTOM KOM NAAR YERSEKE EN PROEF DE LIEFDE VOOR DE ZEE !

Menu