Langoustine

De langoustine, ook wel bekend als de Noorse kreeft en Italiaanse scampi komt voor in de oostelijke delen van de Atlantische Oceaan en in de Noordzee. Hij stamt af van de kreeftachtige en heeft een roze tot oranje kleur met donkere vlekken op zijn scharen.

De langoustine leeft in zanderige en modderige bodems tot op een diepte van 800meter. Hij heeft een lengte van maximaal 25 centimeter, heeft dun gerekte scharen, vooruitstekende stekels en voelsprieten op zijn kop.

De langoustine staat bekend om zijn volle romige smaak met een zoet tintje. Hierdoor is hij perfect voor paella, soepen en sauzen. Hij kan worden gebakken, gegrild en zelfs rauw worden gegeten. De langoustine is het beste te consumeren in de zomermaanden tot aan de herfst.

204010-3_Langoustines 13-15 - diepvries 204010-2_Langoustines 13-15 - diepvries

Wist je dat…

Hoe meer oranje de kleur van de langoustine, hoe meer stress hij heeft gehad tijdens de vangst.

Menu