Griet

Griet is een platvis die behoort tot de familie van de tarbotachtigen. Samen met de tarbot is de griet de meest gewaardeerde vis uit deze familie, ze behoren tot de exclusieve platvissoorten.

De twee vissen lijken op elkaar zowel qua smaak als uiterlijk. De griet word dan ook vaak vergeleken met de tarbot, echter zijn de verschillen toch groot. De griet is ovaler van vorm en veelal lichter van kleur dan de tarbot. Verder heeft de tarbot harde knobbels op de huid, terwijl de griet ‘glad’ is.

Vandaag als ‘Fresh Fish of the Day’ de Griet

106003-1_Griet heel 500-1 kg  106002-2_Griet heel 2 kg +

Momenteel is de griet een populaire vis in de gastronomie. Qua smaak is griet nauwelijks minder dan tarbot. Gastronomisch is de griet dan ook een echte aanrader met vele mogelijkheden. Griet heeft een witte, crème gekleurde filet en is bijzonder verfijnd van smaak en heeft in tegenstelling tot de tarbot een zachte en fijne structuur. Omdat de huid van de griet vrij dun is is het mogelijk deze te consumeren, een voordeel indien u de visfilet met vel bereid is dat deze niet uit elkaar valt. Ook kan er van de vis perfect bouillon getrokken worden.

Naast de vele verschillende bereidingswijzen als bakken, grillen en stoven is de griet met vele kruiden en sauzen te combineren. Kortom een echte delicatesse.

Menu