Doradefilet

Dorade ook wel bekend als zeebrasem. De Dorade Royale is een zeebrasemachtige, een hooggebouwde vis met een zilvergrijze kleur die voorkomt in het noordoosten en het oosten van de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee.

De dorade is zeer populair in het zonovergoten Spanje en is een perfect visje op te bereiden op een warme zomerdag. Het uiterlijk van deze zeer gewaarde vis is net zo fraai als hun smaak ofwel één van de verfijnste vissoorten met veel smaak. Qua vleesstructuur is het een wat vettere vis.

Vandaag als ‘Fresh Fish of the Day’ de Doradefilet

Er zijn vele verschillende mooie (Spaanse) bereidingsmethoden met de dorade. Bijvoorbeeld dorade in zoutkorst, door de zoutkorst blijft de vis sappig, de korst neemt het overtollig vrijkomend vocht op en geeft een licht zoute smaak af.

101003-1_Dorade filet 100-140 gram met vel 101005-1_Dorade heel 300-400 gram

En wat dacht je van op de huid gebakken doradefilet, niet moeilijk en snel klaar. Combineer de Doradefilet met een frisse witte wijn en je hebt een smakelijk eindresultaat!

Menu