Wilde zeebaars

De zeebaars behoort tot de exclusieve vissoorten en wordt als een echte traktatie gezien. Het is een dik gezette vis met grote zilver kleurige schubben, een grijze of blauwe rug met zilverkleurige flanken en een witte buik.

Het is een mooie sterke roofvis die in de zomer voedsel trektochten maakt naar het zuidelijke gedeelte van de Noordzee. De zeebaars kan wel 1 meter lang worden en een gewicht bereiken van 12 kilo. Door de warme zomers en de milde winters van de laatste jaren doet de zeebaars steeds meer zijn intrede in de Nederlandse wateren.

Zeebaars staat hoog aangeschreven in de gastronomie, maar hoogwaardige kwaliteit is niet hele jaar leverbaar. Qua smaak en uiterlijk is deze vis optimaal in de maanden augustus tot en met oktober.

De smaak van de zeebaars is enigszins zoetig, hij heeft stevig wit vlees en een uitstekende smaak. De zeebaars is een carnivoor en eet vooral garnalen, krabben, vis en inktvis en heeft aan dit dieet zijn goede smaken te danken. De vis wordt steeds populairder en komt in de horeca steeds vaker op de menukaart voor. De zeebaars kan worden gebakken, gestoomd en worden gegrild.

101018-1_Zeebaars heel 1-2 kg wildvang

En wist je dit?

Wil je de zeebaars langer bewaren? Leg deze dan op de rugzijde, dit voorkomt dat door het gewicht de ingewanden beschadigd raken.

Menu