Proefpagina certificeringen

 
 

De Marine Stewardship Council (MSC)

De Marine Stewardship Council is een internationale non-profitorganisatie. MSC is opgericht om overbevissing aan te pakken.

Onze doelstellingen

Het behoud van de visbestanden en gezonde oceanen.
Het veiligstellen van vis als een bron van voedsel voor toekomstige generaties en als een middel van bestaan voor degenen die in de mondiale visserij werkzaam zijn.
De wereldwijde visserij als geheel in een duurzamere richting sturen.

Hoe willen we deze doelstellingen verwezenlijken?

MSC ontwikkelt en beheert twee Standaarden: een visserijstandaard voor duurzame visserij en een traceerbaarheidsstandaard voor transparante en traceerbare handelsketens. Deze Standaarden maken deel uit van het MSC-programma.
(Bron msc.org/nl/over-msc/wat-is-msc)

 


Wij zijn MSC-gecertificeerd. Vraag naar onze MSC-gecertificeerde producten.


 

Goede vis op de kaart

fixh-xl-certifiering-goede-visHet programma ‘Goede vis op de kaart’ is een co-productie van de Good Fish Foundation (Viswijzer) en Let’s Co (innovatie- en programmamanagement). We helpen restaurants verantwoord gevangen of gekweekte vis (Goede VIS) te selecteren voor haar menukaart en zich hiermee te profileren. Zodat potentiële gasten hen vinden en erop kunnen vertrouwen dat er uitsluitend Goede VIS op de kaart staat!

Profileren met Goede VIS

Steeds meer consumenten hechten belang aan verantwoorde producten. Met Goede VIS op de kaart communiceren restaurants dat zij dit ook belangrijk vinden en dat gasten hierop kunnen vertrouwen. Deelnemers krijgen licentie voor gebruik van het Goede VIS op de kaart logo (inclusief MSC en ASC) voor o.a. website, offertes en menukaart. En met de raamsticker weten (potentiële) gasten dat zij op het juiste adres zijn voor Goede VIS.

Goede VIS loont

Duurzaamheid en verantwoord eten wordt voor horecagasten steeds vaker een belangrijk zoekcriterium. Ook Nederlands grootste restaurantsite IENS speelt hier al jaren op in. Deelnemers van Goede VIS op de kaart verbeteren hun duurzaam profiel en zijn daarmee aantrekkelijker en beter vindbaar voor hun doelgroep. Tevens worden deelnemers gepresenteerd op een overzichtelijke kaart van de VISwijzer (goedevis.nl) en profiteert u mee van landelijke en lokale media-aandacht. Zodat potentiele gasten Goede VIS kunnen vinden en kiezen. Eet smakelijk!

Menu