Iedere dag verse vis
van topkwaliteit
schubben van de vis:
de dakpannetjes van de vis
het zilte goud van de zoutmoerassen verse oesters
een geschenk van de natuur
kreeft een pure
en eerlijke delicatesse
garnalen uit de Noordzee
zijn onovertroffen lekker
rog is een platte vis
maar geen platvis
vers
een favoriete
lekkernij
smaakvol, vetarm
en onweerstaanbaar
schelpdier op zijn mooist Fish XL: een gepassioneerd team
Lees meer

Duurzaamheid


Niemand kan ontkennen hoe belangrijk het is om ons milieu te beschermen. Ook Fish XL is die mening toegedaan. Ons succes hangt immers af van gezonde zeeën en oceanen. Daarom geloven we in duurzaamheid en ondersteunen we deze initiatieven in de visserijsector.

Om ervoor te zorgen dat onze afnemers van het allerbeste van de zeeën en oceanen kunnen blijven genieten, hanteren we enkel die vismethodes die garant staan voor een duurzaam ecosysteem voor de volgende generaties.

Daarom hebben we ook het Marine Stewardship Council Label. Dit betekent dat we de hoge standaarden van de MSC vervullen. Wanneer u producten bij Fish XL koopt, kunt u er dus op vertrouwen dat wij het milieu respecteren!
 

De Marine Stewardship Council (MSC)

De Marine Stewardship Council is een internationale non-profitorganisatie. MSC is opgericht om overbevissing aan te pakken.

Onze doelstellingen

Het behoud van de visbestanden en gezonde oceanen. Het veiligstellen van vis als een bron van voedsel voor toekomstige generaties en als een middel van bestaan voor degenen die in de mondiale visserij werkzaam zijn. De wereldwijde visserij als geheel in een duurzamere richting sturen.

Hoe willen we deze doelstellingen verwezenlijken?

MSC ontwikkelt en beheert twee Standaarden: een visserijstandaard voor duurzame visserij en een traceerbaarheidsstandaard voor transparante en traceerbare handelsketens. Deze Standaarden maken deel uit van het MSC-programma. 
(Bron msc.org/nl/over-msc/wat-is-msc)

 


Wij zijn MSC-gecertificeerd. Vraag naar onze MSC-gecertificeerde producten.


“Fish XL is nog een leverancier die met de chef meedenkt”
Otto Nijenhuis, Château St. Gerlach, Buitenplaats van Maastricht

Vers en betrouwbaar met een goede dosis Zeeuwse nuchterheid !
Edwin Soumang – Chef-kok/eigenaar Restaurant One, Roermond

Voor verse vis, schaal en schelpdieren vertrouwen wij op Fish XL. Dagelijks de mooiste producten vers aan huis geleverd!
Carlo van Erve – Chef-kok van Kasteeltje Hattem in Roermond

Top kwaliteit, oplossingsgericht, meedenkend, goede prijs kwaliteits verhouding en niet geheel onbelangrijk altijd gezellig!
Ralph Hermans – Chef-kok / eigenaar van restaurant Rantrée in Maastricht

Vers, verser, verst uit het mooie Zeeland!

Jeroen Raes – Chef en eigenaar van Restaurant Rozemarijn te Maastricht

Menu