Dorade Royale
Dorade is ook wel bekend als zeebrasem. De Dorade Royale is een zeebrasemachtige, het is een hooggebouwde vis met een zilvergrijze kleur die voorkomt in het noordoosten en het oosten van de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee.
De dorade is zeer populair in het zonovergoten Spanje en is een perfect visje om te bereiden op een warme zomerdag. Het uiterlijk van deze zeer gewaarde vis is net zo fraai als hun smaak ofwel één van de verfijnste vissoorten met veel smaak. Qua vleesstructuur is het een wat vettere vis.
Er zijn vele verschillende mooie (Spaanse) bereidingsmethoden met de dorade. Bijvoorbeeld dorade in zoutkorst, door de zoutkorst blijft de vis sappig, de korst neemt het overtollig vrijkomend vocht op en geeft een licht zoute smaak af.
Vandaag als ‘Fresh Fish of the Day’ de Dorade Filet.
Op de huid gebakken doradefilet, niet moeilijk te bereiden en snel klaar. Een zeer smakelijke bereiding van de dorade. Combineer dit met een frisse wijn en je hebt een heerlijk zomers eindresultaat.